FORUM

AKAN ZEHİR

e-ticaret altyapı sağlayıcılar ve ETBİS kayıt

"e-ticaret altyapı sağlayıcılar"ın ETBİS'e ya da nereye, nasıl kayıt olması gerekiyor. bu konuda gerekli bilgileri nasıl edinebilirim.

MEHMET SERHAN ÖZTUNÇ

Elektronik Ticaret Sitelerinin ETBİS’e Kayıt Zorunluluğu 11.08.2017 tarihli ve 30151 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ”in “Kapsam” başlıklı 3. maddesinde hangi ticari işletmelerin tebliğ kapsamındaki düzenlemelere tabi olduğunu belirtmiştir. Buna göre e-posta, telefon araması, kısa mesaj veya elektronik ortamda doğrudan iletişime geçmeye yarayan veya benzeri yollarla bireysel iletişim araçları vasıtasıyla yapılan sözleşmelerdeki hizmetleri sağlayan işletmeler ve aracı hizmet sağlayıcıları haricinde kalan ancak internet üzerinde mal veya hizmet satışına yönelik sözleşme yapılmasına ve sipariş verilmesini sağlayan işletmeler tebliğ kapsamındadır. Diğer bir deyişle bir telefon operatörünün müşteriyi aramak suretiyle sunmuş olduğu kampanya tebliğ kapsamına girmemekte, ancak, internet sitesi üzerinden alışveriş yapılan bir marka tebliğ kapsamında değerlendirilmektedir. Aynı doğrultuda Tebliğ’in 5. maddesi ETBİS’e kayıt olma zorunluluğu taşıyan işletmelerin genel özelliklerine işaret etmektedir. Eğer işletmeniz; Kendisine ait elektronik ticaret ortamında faaliyet gösteren bir hizmet sağlayıcısı, Aracı hizmet sağlayıcısı veya, Yurt içinde bulunan ve yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmayan ancak yurt dışındaki bir aracı hizmet sağlayıcısı vasıtasıyla elektronik ticaret faaliyeti yürüten bir hizmet sağlayıcısı ise ETBİS’e kayıt olmak zorunluluğunuz bulunmaktadır. Her ne kadar Tebliğ yürürlükte olsa da Geçici Madde 1 gereği ETBİS kayıtları 1 Aralık 2017 tarihi itibarıyla başlayarak 30 gün sürmektedir. Yani 31 Aralık 2017 tarihine kadar elektronik ticaret yapan işletmeler ETBİS sistemine kayıt olmak durumundadır. 31 Aralık 2017’den sonra faaliyete geçecek olan işletmeler ise, Tebliğ’in 5. maddesi gereği faaliyete geçmeden önce ETBİS’e kaydolmalıdır.

Yanıtla

AKAN ZEHİR

hizmet sağlayıcı ile ilgili cevap yazmışsınız, sorum, "ALTYAPI SAĞLAYICI" ile ilgiliydi. lütfen bu minvalde yardımcı olursanız memnun oluruz. sormak istediğim, "altyapı sağlayıcı" olarak "etbis altyapı sağlayıcı" listesine nasıl eklenebiliriz. ve de "altyapı sağlayıcı" olarak nereden ve nasıl bildirim yapabiliriz.

Yanıtla

GÜLÇİN TERLİKCİ

Ne olur hesap bilgilerimi telefon numaram atın bankalar hiç yardımcı olmuyor

Yanıtla

GÜLÇİN TERLİKCİ

Her sey için teşekkür ederim benimle devletim ilgilenmesi beni onure etti

Yanıtla

MUHAMMET MUSTAFA ÇÖKÜKOĞLU

Kendi sitemi kurdum.ancak alt yapısını oluşturamadım.ne yapmalıyım?

Yanıtla

UMUT SELMAN TEKİN

Kendi sitemi kurdum.ancak alt yapısını oluşturamadım.ne yapmalıyım?

Nerede sorun yaşadınız ?

Yanıtla

FİLİZ ERGÜN

Merhaba, altyapı sağlayıcı ekliyoruz fakat listede ne zaman gorunur ?

Yanıtla