FORUM

ERGİN ALTUN

Magento E-ticaret Yazılımı

Magento : Ebay ve Paypalın iştirakleriyle kurulmuş. 2019 yılında adobe'ye satılmıştır. 1M yakın modülü ile pazarın %90 ini kapsamaktadır. Türkiyede büyük bir çok şirket Magento'yu tercih etmektedir. https://www.magento-tr.com 0850 885 2441

ERDAL VURAN

Merhabalar; Öncelikle şunu belirtmek isterim, Magento alt yapısı ile ileriye dönük büyüme noktasında ciddi sorunlar yaşanabilir, firmaların kendilerine özel yerel yazılım üretmesini daha doğru bir yaklaşım olur. Yerel ve Milli yaklaşımlar gelecek Türkiye'si içinde önemlidir.

Yanıtla

ERGİN ALTUN

Hayır tam aksine büyümeye yönelik hedefi olan tüm türkiyedeki büyük şirketler magneto 'yu tercih ediyor. Şöyle düşünün ortalama 1 yıl bir eticaret sistemini. yazılması orta ölçekli 5 yazılımcıya ihtiyacınız var her birine senelik 60 bin tl maaş ödiceksiniz. x 5 yapın. Bu yazılımcıların sizi yarı yolda bırakma ihtimaline karşılık güvencenizde yok. Paranız çöpe gitmiş olucaktır. Magento ve açık kaynaklı sistemler candır.

Yanıtla

SEMİH HÜKÜMDAR

Magento veya Hazır e-ticaret platformları yurt dışı kaynaklı yazılımlardır. 3. part modüllerin çok olması nedeni ile bir çok hata olmaktadır. magento hazır sistemler içerisinde en iyi olan yazılım olmasına rağmen bunu kullanmanız yerine, türkiyede hizmet veren kurumsal firmalardan alacağınız sistemler size daha sağlıklı katkı sağlayacaktır. www.hukumdar.com.tr sitesin de olan paketleri inceleye bilirsiniz.

Yanıtla

MEHMET SERHAN ÖZTUNÇ

Merhabalar. Bu tarz yazılımlar işinde uzman bir e-ticaret yetkilisi ile iş yükünün belirlenmesi ve firmanın yatırım potansiyeli ölçülerek kurulur. Firmaya göre, ücretsiz dağıtımı yapılan opencart, prestashop, magento gibi altyapılar kurulabilir. Çalışan profilleri ve çalışan kişi sayısı da bu yazılımların kurulumunda önemli olacaktır. Magento zor bir sistemdir. Eğer tek başına bir çok alanda çalışan kişi bu sistemi yönetmeye kalkarsa başarılı olamaz. Firma bu sisteme yatırım yapmazsa yine bir çok eklentisini kullanamazsınız. Eğer giriş seviyesi e-ticaret denemeleri yapan bir firma ise opencart veya prestashop ile başlamasını tavsiye ederim. İleride oluşturulan datalar dilenirse magentoya taşınabilir veya ücretli yazılım veren türk firmalarıyla anlaşılabilir. Tavsiyem arka planda müşteri hizmetleri bulunan türk yazılım firmalarıdır.

Yanıtla

ERGİN ALTUN

https://www.magento-tr.com destek alabilirsiniz.

Yanıtla

YUSUF OĞUZHAN TÜRKOĞLU

Hiçbir mantığı yok. Hazır paket e-ticaret yazılımları ile tüm modülleri sorunsuz kurmakta ve sürekli güncellemekteyiz. Ücretsiz sunulan ve önemli eklentileri ciddi meblağlar ile satılan ve her eklenti için farklı kişi/firmalardan güncelleme beklemek ve/veya her biri ile ayrı ayrı uğraşmak gibi süreçler kesinlikle Türkiye şartlarında geçerli olmaz. Türkiye'de büyük firmalar Magento kullanmıyor ayrıca. Hepsi kurumsal çapta hazır e-ticaret hizmeti sunan firmaları tercih ediyor. Büyük firmalar o modülü kuralım bu modülü yapalım o modül yokmuş biz yazalım gibi süreçlere girmez. Küçük ölçekli firmalarda benzer şekilde bu süreçlerle uğraşmaz. Ucuz etin yahnisi misali yazılımın temelini ücretsiz alıp ihtiyaç duyulan modüller için binlerce TL ödeme yapıp sonrasında da sürekli versiyon güncelleme, modül hataları vb. birçok sorun daimi olarak başa gelmektedir. O yüzden kimse kendisini kandırmasın. Opencart, Magento vb. yazılımları kullananların birçoğu ya kendisi e-ticaret sitesini kurmuştur yada bir firmaya/kişiye kurdurmuştur. Fakat hiçbirisi de bizi şaşırtacak büyüme oranları yaşamaz, görmedim hiç. Jetteknoloji.com ile hazır e-ticaret paketleri sunmaktayız özel yazılımımız ile. Tüm pazaryeri entegrasyonları, mobil uygulamalar, muhasebe entegrasyonları ve sürekli olarak ek özelliklerin eklenmesi ve güncellenmesi gibi süreçler bizim sorumluluğumuzda. Müşteriler bu süreçler ile hiç uğraşmamakta. O yüzden 2-3 personel ile çalışan bir işletmenin Opencart, Magento vb. sistemler kullanarak işini büyütmeyi hedeflemesi sadece "hayal". Yazılımın dertleriyle mi uğraşacaklar yoksa satış mı yapacaklar. Büyük firmalar ise yazılım hazırlamakta olduğu gibi benzer şekilde birkaç personelini e-ticaret yazılımının ayakta durması ve sorunlar yaşatmaması için her daim bulundurması gerekir yoksa sürekli sizi yarı yolda bırakan bir e-ticaret siteniz olur. Maalesef ki kurduk, açtık ile bitmiyor hiçbir zaman. Zaten ilgili sistemlerin yönetim panelleri dahil ülkemiz insanı için hiç uygun değil, ciddi bir karışıklık yaşarlar. O yüzden bu tarz yazılımlar ile "hayal" kuranlara tavsiyem "hayal" kurmamaları olur. Ücretsiz lisansa sahip bir yazılımında "ücretli" olarak satılmaya çalışılmasını etik bulmuyorum. Bu tamamen ucuz etin yahnisi bir iştir.

Yanıtla

MUSTAFA AKYÜZ

Global sistemin dijitalleşmesi olanak sağlanması ne gibi olur

Yanıtla

ABDULKADİR ÖZŞAHİN

Bu Konuya cevap verenler genellikle firmalar olmuş ben bir kullanıcı olarak cevap vermek isterim sanılanın aksine magento gayet stabil modülleri tamamlandıktan sonra çok kullanışlı bir e ticaret paketi bir kullanıcı olarak opencart, WordPress'ide denedim ama admin panelleri çok karışık entegreler sıkıntılı elinizi nereye atsanız bir ücret magentoyu herzaman öneririm.

Yanıtla